Nyheter

Stark svensk start på Nacra-VM

  • 7 maj 2024

image: Stark svensk start på Nacra-VM

De båda besättningarna Ida Svensson/Marcus Dackhammar och Emil Järudd/Hanna Jonsson fick en bra start när Nacra-VM drog i gång på tisdagen i La Grande Motte på franska Rivieran. Ida och Marcus började bäst av de två med serien 2-1-6 och de är tvåa i totalen efter tre race.

Högsäsong för våra ledarutbildningar

  • 7 maj 2024

image: Högsäsong för våra ledarutbildningar

Våren är en intensiv period för våra distrikt och klubbkonsulenter som ansvarar för genomförandet av våra ledarutbildningar. 25 blåa seglingsledare, 8 Tränare blå vindsurfing och 30 Tränare blå är inom kort redo att ”börja jobba” i våra klubbar runt om i landet. 

KanslietOnline blir WeUnite Sport

  • 7 maj 2024

image: KanslietOnline blir WeUnite Sport

Samarbetet med KanslietOnline, numera WeUnite, fortsätter och vi är glada över att kunna erbjuda alla våra medlemmar 50% rabatt på produkten WeUnite Sport Silver under 2024. Detta gäller såväl befintliga kunder till KanslietOnline/WeUnite som nya.

Två seglarcoacher i SOK:s nya Topp och Talang för tränare

  • 29 apr 2024

image: Två seglarcoacher i SOK:s nya Topp och Talang för tränare

Sveriges Olympiska Kommitté startar Topp och Talang Tränare. Utvalda tränare ska få del av ett långsiktigt utvecklingsprogram med individuellt skräddarsytt och behovsanpassat stöd. Av 23 utvalda tränare är två från seglingen; Alberte Holm Lindberg och Victor Bergström.

Praktik på Parasegling Inkluderande ledaskap

  • 29 apr 2024

image: Praktik på Parasegling Inkluderande ledaskap

Tidigare i april träffades fem härliga deltagare på utbildningen, Parasegling - Inkluderande ledarskap, hos SS Kaparen i Gottskär. Huvudfokus denna dag var på praktiska moment som att testa personlift, ledsaga varandra och att testa anpassade båtar.