Gurra Krantz är en av våra mest meriterade havskappseglare och har hunnit med ett
flertal race runt jorden med Whitbread/Volvo Ocean Race och satsningar i Americas Cup. En av Gurras superkrafter är att snabbt få en besättning att samarbeta, oavsett nationalitet eller bakgrund. Gurra kommer till och delar med sig av sina erfarenheter.
Stina Scott arbetar för en förening som heter Youth 2030 Movment som har som uppdrag att hjälpa kommuner och organisationer att öppna upp mer för unga att engagera sig och göra sin röst hörd. Stina delar med sig av sina erfarenheter.
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
med Anette Önerud, Seglarförbundet
Vi djupdyker i Svenska Seglarförbundets nya hållbarhetsrapport och tittar på sådant som miljöpåverkan, jämställdhet och andra faktorer som gör vår verksamhet långsiktigt hållbar. Tillsammans analyserar vi samband och möjligheter för framtiden.
med Theres Wolgast, Seglarförbundet
Här får du information om Seglarförbundets pågående projekt "Trygg Segling på turné" som sker i samarbete med Friends. Du kommer också att få reda på resultatet av enkäten som är gjord i samarbete med Friends.
med Stina Scott från Youth 2030
”Det är alltid vuxna som bestämmer när de vill ha ungas åsikter”
Unga vill vara delaktiga, föra fram sina åsikter och vara med och bestämma kring saker som påverkar dem. Samtidigt finns det ibland en besvikelse över en vuxenvärld som gång på gång väcker förväntningar och förhoppningar på att lyssna på ungas röster men sen inte levererar. Och som vuxna är vi ofta frustrerade över att vi inte hittar rätt vägar för att nå unga. Vi samtalar i mindre grupper om hur det ser ut i våra organisationer, och hur ökat inflytande för unga i era organisationer också kan påverka samhället i stort.
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
med Åsa Llinares Norlin, ordförande i Parasportförbundet, Sveriges Paralympiska Kommitté och ledamot i Riksidrottsförbundets styrelse
Åsa är expert på parasport och hur man inkluderar olika grupper i verksamheten. Med lång erfarenhet och mycket humor är Åsa en stor inspirationskälla. Åsa representerade även segling i Paralympics 1996.
Podcast med Åsa
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
med Martina Söderbom, Seglarförbundet
Låt oss gemensamt testa filmerna som tagits fram som seglingens bidrag till skolsamverkan. Filmerna sträcker sig från lugn & fokus, bålstabilitet och kanske att vi kan utmana en landslagsseglare. Kom ombytt.
med tränare från Bosön
Vi får möjlighet att prova på en aktivitet som många inte har testat innan. Ett roligt sätt att få vara nybörjare i en idrott. Begränsat antal 30 personer, kom ombytt.
Vi går en orienteringsbana i lätt terräng och samtalar kring ledarskap. Inget ombyte krävs.
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
Årets Seglare
Årets Mixedbesättning
Årets Tränare
Årets Ideella Ledare
Årets klubb
Pelle P:s Hederspris
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
Seglarförbundets personal, styrelse och landslag berättar om de senaste nyheterna och satsningarna inom förbundet.
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
med Jenny Axhede, Seglarförbundet
Vi går mot en ny certifieringsperiod för våra seglarskolor. Det vill vi passa på att uppmärksamma med goda exempel från den gångna perioden och med presentation av förmåner och erbjudanden för kommande period. Tillsammans utvecklar vi och säkrar upp att våra certifierade seglarskolor har hög kvalité och säkerhet. Kom och bidra med era erfarenheter och lyssna på andra klubbars guldkorn.
med Martina Söderbom, Seglarförbundet och Per Gemheden, Jönköpings Segelsällskap
Vill ni rekrytera fler till er förening? Skolor visar en positiv vilja att samarbeta med segelklubbar. Var med i en workshop där vi diskuterar ingångar och tillvägagångssätt samt inspireras av Jönköpings Segelsällskaps skolsamverkan Prova-på 1000.
På den här workshopen får du möjlighet att träffa och lyssna på Camilla Svensson, Janne Svensson och Olle Hansen. De kommer att dela med sig av värdefulla tips om hur du kan bli mer inkluderande. Du kommer också att få höra om deras erfarenheter, både de tuffa och de framgångsrika, samt om de fördomar de mött under sina seglingskarriärer. Framför allt får du möta tre fantastiska och varma personer som kommer att inspirera dig och ge dig djupare förståelse för parasegling.
Med på workshopen finns även Karin Knigge, Paraseglingsansvarig på Seglarförbundet.
Vad är det som begränsar oss från att vara mer tillgängliga och inkluderande? Är det normer, okunskap eller brist på tid? Hur ser det ut på din klubb?
Varmt välkommen till workshopen!
med Emelie Lindström, Seglarförbundet tillsammans med seglingsklubbar som driver +65 verksamhet.
Inspirationspass om verksamhet för +65. Vi tar upp några exempel på klubbar som är igång med denna verksamhet, delar erfarenheter och tittar på tips och knep för att nå och engagera målgruppen.
En av de största utmaningarna inom barn- och ungdomssegling är att få utövarna att fortsätta med segling när det är dags att byta till nästa nivå eller till ett annat redskap. Hur underlättar vi övergångarna och hur håller vi hop träningsgruppen för att fler ska fortsätta? Representanter från Barn och ungdomskommittén håller ihop workshopen och berättar vilka funktioner de har.
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
med Raul Fuentes & Oscar Wersäll, Seglarförbundet
Den moderna föreningen är ett verktyg för att klubben ska kunna utvecklas inom fem olika områden. Verktyget är fyllt med råd och exempel för när klubben vill ta nästa steg i sin utveckling. I detta passet går vi igenom verktyget och hur man kan arbeta med det till vardags i klubben.
med Upsala Segelsällskap, RS Feva förbundet
mer info inom kort
(samma pass går två gånger, se beskrivning ovan)
(samma pass går två gånger, se beskrivning ovan)
Tillbaka till Seglarträffens huvudsida
Muna är 24-åringen som lärde sig själv att simma och sedan startade simskolan Mermaid. Hennes vision är tydlig - att bidra till ett bättre och mer inkluderande samhälle. Sedan 2020 har Muna också utforskat vattenmiljön genom segling och seglar på fritiden tillsammans med GKSS Vattenvana
Vi får besök av Anton Dahlberg, Lovisa Karlsson, Rebecca Netzler och supercoahcen Alberte Lindberg. Hur har deras resa sett ut, hur va det på OS och vilka är deras planer framöver? Passa på att ställ de frågor som du går och funderar på!