Jr Cup by Mamas avgjort

  • 6 jul 2024

image: Jr Cup by Mamas avgjort

Trots utmanande väderförhållanden med mycket blåst och regn lyckades man genomföra hela fem fulla omgångar. När vinden blev för stark fick deltagarna istället prova på e-segling. 

Jr Cup by Mamas är en populär sprinttävling för ungdomar som ägde rum på Marstrand mellan den 3:e och 6:e juli 2024. Tävlingen lockade unga seglare mellan 13 och 20 år, och totalt 16 besättningar deltog. En intressant detalj är att den totala besättningsåldern inte fick överstiga 50 år, och det år man fyller 13 eller 20 är det som gäller. 

Segrare i årets Jr Cup by Mamas blev laget LdSS Väst från Långedrags Segelsällskap med Valdemar Elf, Anton Ekerstig och Oskar Anwall. Dessa unga seglare visade prov på skicklighet och uthållighet trots de utmanande förhållandena.  

- Vi pratade med varandra, hade roligt och jobbade ihop. Summerar laget vid prisutdelningen. 

Evenemanget är ett all-inclusive-event där mat, boende och båtar ingick för alla deltagare. En fin tradition är att utse årets ambassadör som tilldelas den seglare som visat på bra sportsmananda och varit en fin kompis under Jr Cup by Mamas. I år gick priset till Kajsa-Lotta Ölmestrand.  

Ett stort tack till alla seglare, Marstrands Segelsällskap, funktionärer och partners som gjorde årets Jr Cup by Mamas möjlig! 

Mer information och alla resultat finns på www.jrcup.se