“Högtryck” på SM i Trissjolle SM

  • 27 jul 2024

image: “Högtryck” på SM i Trissjolle SM

Med 29 båtar på startlinjen på Bohus Malmön blev det en spännande fight om SM-guldet där försvarande mästarna Claes Gilborne och David Keiller avgjorde på mållinjen före Johnny Isdahl/Pelle Iwarson som hade ledningen i sista seglingen ända till mållinjen. Bronset gick till Khylebäck/Isdahl. 

Text: David Keiller Bild: fv. David Keiller och Claes Gilborne. 

Lagom till SM hade högtrycket kommit så lördagen bjöd på extremt lätta förhållanden där starterna blev viktiga. Resultaten spretade en del då det var lätt att hamna fel på banan. Efter första dagen lede de försvarande mästarna Claes Gilborne och David Keiller men det var tajt i toppen. 

Söndagen gav en morgonbris på 3–4 meter där dagens första segling avgjordes. Det mojnade snabbt och förutsättningar blev 1–2 meter resten av dagen. Fajten om SM titeln blev spännande in i det sista. Johnny Isdahl/Pelle Iwarson och hade ledningen i sista seglingen ända till mållinjen där Gilborne/Keiller lyckades komma förbi med minsta möjliga marginal vilket avgjorde SM till deras favör och betyder att de tog sitt 3:e raka SM. 

Resultat 1: a Gilborne/Keiller 2: a Isdahl/Iwarson 3: a Kylebäck/Isdahl  

Bohus-Malmöns BK med tävlingsledare Bengt Knaack genomförde SM på ett fantastiskt sätt trots svåra förhållanden med lätta vindar där ändå 6 seglingar kunde genomföras. Trevlig middag med mingel gjorde tillställningen ännu bättre. Bohus-Malmön bjuder alltid upp och på ett positivt sätt med bra förutsättning för de seglande och trevligt bemötande från alla vilket bekräftas av SM vinarna:  
– Det är jättekul att vara här, vacker och bra atmosfär. Seglingarna blev otroligt jämna och spännande. 

Hemma klubben hade flest deltagare med 15 båtar följt av SS Kaparen med 4. 

Resultat