Nyheter

Australienskt guld på 505-VM i Varberg

  • 13 aug 2024

image: Australienskt guld på 505-VM i Varberg

Av 97 deltagande besättningar på VM i 505 Varberg seglade den australiensiska besättningen Peter Nicholas/Luke Payne starkast och tog hem guldmedaljen. Silvret gick till Jan-Phlipp Hofmann/Felix Brockerhoff , Tyskland och bronset till Howie Hamlin/Andy Zinn från USA. Bästa svenska besättning blev det nykomponerade teamet Carl-Fredrik Fock/Johan Barne på en 19:e plats. Mixedseglandet ökar och hela 17 besättningar var mixed och svenska Malin Broberg/Johan Röök tog en silverplats i mixedklassen och var 27:a av totalt 97 besättningar.

De den fina filmen från VM – klicka här!

Rapportera LOK senast 25 augusti

  • 9 aug 2024

All seglingsglädje och aktivitet ska räknas. Därför är det viktigt att vi rapporterar in all aktivitet för barn och unga till Riksidrottsförbundet som LOK-stöd. Har seglaren en funktionsnedsättning så kan det bockas i och då räknas även vuxna. Det ger klubben stöd och segling som idrott syns i statistiken.

Följ OS med Seglarförbundet - hitta till vår särskilda webbplats

  • 5 aug 2024

image: Följ OS med Seglarförbundet - hitta till vår särskilda webbplats

De Olympiska Spelen i Paris 2024 pågår 26 juli till 8 augusti. Under tiden kan du följa våra svenska seglares resor och framgångar via vår särskilda OS-webbplats. 

505-klassen firar 70 år med VM i Varberg

  • 3 aug 2024

image: 505-klassen firar 70 år med VM i Varberg

Svenska 505 förbundet är ett aktivt klassförbund med både bredd och elit och arrangerar i år VM i Varberg 5-10 augusti. Klassen firar dessutom 70 år och för 50 år sedan segldes det första VMet på Marstrand. I år deltar 96 båtar  från 13 nationer vilket visar att det i allra högsta grad är en attraktiv och aktiv klass för en bred målgrupp. 13 team är mixbesättningar och 2 tjejbesättningar. Ett wildcard är välmeriterade Carl-Fredrik Fock och Johan Barne som ställer upp i Johan Barnes nästan nya 505.

Helsida med Seglarförbundet i Dagens Nyheter

  • 2 aug 2024

image: Helsida med Seglarförbundet i Dagens Nyheter

Idag finns vi i Dagens Nyheter tillsammans med Postkodlotteriet. Det är en del av en kampanj där alla 61 förmånstagare får möjlighet att berätta om sin verksamhet i tidningen och samtidigt tacka 1 miljon lottköpare som i år bidragit med 1 miljard kronor.