Nyheter

Drömmer du om en framtid som elitseglare?

  • 5 sep 2024

image: Drömmer du om en framtid som elitseglare?

Börjar du gymnasiet till nästa höst och drömmer om en framtid inom segling är troligen våra seglargymnasier något för dig. De flesta av våra mest framgångsrika seglare har gått på något av våra seglargymnasier och samtliga av årets OS-medaljörer har lagt grunden för sina framgångar på våra där. De bjuder på en unik möjlighet att kombinera elitsegling med gymnasiestudier. 

Mot Segling tillgänglig för alla

  • 5 sep 2024

image: Mot Segling tillgänglig för alla

Idag vill vi uppmärksamma den internationella dagen för välgörenhet och att Seglarförbundet är en av 61 organisationer som är med i Postkodlotteriet där 1 miljon lottköpare tillsammans möjliggör helt fantastiska saker saker både i Sverige och ute i världen. För oss betyder det att vi tillsammans med våra klubbar, klassförbund och alla fantastiska ideella krafter kan ta fler kliv mot vår vision att göra segling tillgänglig för alla. Att vi kan nå ut till fler och att alla som vill, oavsett förutsättningar ska få möjlighet att uppleva gemenskap och glädje i vår verksamhet. Tack också till dig som genom ditt ideella arbete inom svensk segling bidrar så stort till just det, men också till upplevelser, kunskapsutveckling, spänning och mycket mer som berikar så många i vår verksamhet.

Allsvenskfinal hos 150-åringen Örnsköldsvik Segelsällskap

  • 5 sep 2024

image:  Allsvenskfinal hos 150-åringen Örnsköldsvik Segelsällskap

Nu är det dags för årets fjärde och sista tävlingshelg i Allsvenskan. Seglingarna avgörs i Örnsköldsvik där arrangörsklubben Örnsköldsviks Segelsällskap samtidigt passar på att fira 150 års jubileum vilket gör dem till Sveriges fjärde äldsta segelsällskap. Tight i toppen mellan KSSS och Halmstads Segelsällskap som har en stabil ledning men räkna med att även GKSS och Stenungsund på tredje och fjärde plats vill utmana om slutsegern i årets allsvenska.

Dolfei/Alvemark seglade hem SM-guldet i Tvåkrona

  • 3 sep 2024

image: Dolfei/Alvemark seglade hem SM-guldet i Tvåkrona

Enköpings Segelsällskap arrangerade i helgen SM i 2-Krona på Klubbholmen. Enköpingsborna Pontus Dolfei och Lee Alvemark seglade hem guldet med god marginal. Totalt deltog 38 besättningar.  - För mig är den största vinsten att få se ungdomarna göra framsteg och våga utmana sig själva och att få se hela klubbholmen lysa upp när medlemmar, funktionärer och tävlingsdeltagare kommer samman. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till alla runt om som gjort det här möjligt. Nu satsar vi på att ta nästa steg tillsammans, säger Pontus Dolfei.

 

 

Tim tog femte SM-tecknet i DF 65

  • 3 sep 2024

image: Tim tog femte SM-tecknet i DF 65

Tim Shuwalow var överlägsen under helgens SM i DragonForce 65 i Ljungskile. I mycket lätta vindar tog Tim sitt femte SM-tecken i klassen. Båten är radiostyrd och den snabbast växande segelbåtsklasssen i världen. Tim som tidigare i år vunnit det inofficiella VMet var också bäst att bemästra de väldigt lätta vindförhållandena bland de 38 deltagarna. Och han dominerade tävlingen. Han ledde från start till mål

Bra läge att söka anläggningsprojekt

  • 3 sep 2024

image: Bra läge att söka anläggningsprojekt

Just nu finns det extra bra möjligheter att få ekonomiskt stöd och hjälp med att genomföra byggprojekt på klubbens anläggning. Under hösten 2024 har idrottsrörelsen fått mer pengar än vanligt att fördela till små och stora anläggningsprojekt – så passa på att dra i gång den där insatsen som ni har funderat på länge!

Kanslist till Västkustens Seglarförbund sökes

  • 2 sep 2024

image: Kanslist till Västkustens Seglarförbund sökes

Västkustens Seglarförbund, VKSF, är ett distriktsseglarförbund till Svenska Seglarförbundet, SSF. VKSF har ett 70-tal medlemsklubbar från Strömstad i norr till
Halmstad i söder med närmare 20.000 klubbmedlemmar.

Fia vinnare av Para-SM 2024

  • 1 sep 2024

image: Fia vinnare av Para-SM 2024

Nu är årets para-SM avslutat och vinnaren Fia Fjelddahl från GKSS har fått en plats i årets Seglingens Mästare. Grattis!