Dolfei/Alvemark seglade hem SM-guldet i Tvåkrona

  • 3 sep 2024

image: Dolfei/Alvemark seglade hem SM-guldet i Tvåkrona

Enköpings Segelsällskap arrangerade i helgen SM i 2-Krona på Klubbholmen. Enköpingsborna Pontus Dolfei och Lee Alvemark seglade hem guldet med god marginal. Totalt deltog 38 besättningar.  - För mig är den största vinsten att få se ungdomarna göra framsteg och våga utmana sig själva och att få se hela klubbholmen lysa upp när medlemmar, funktionärer och tävlingsdeltagare kommer samman. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till alla runt om som gjort det här möjligt. Nu satsar vi på att ta nästa steg tillsammans, säger Pontus Dolfei.

 

 

Bild: SM-vinnarna Pontus Dolfei och Lee Alvemark. Foto: Oscar Johnsson

 

Här är hela resultatlistan: 

- Efter ett års förberedelser känns det bra att vi hade vädret med oss och kunde genomföra ett bra SM med riktigt fina seglingar under både lördagen och söndagen på vattnen utanför Klubbholmen säger Jonas Lindberg tävlingsansvarig i ESS. ungdomsbesättningar.

- Ett stort fokus på vår ungdomsverksamhet har gjort att våra ungdomar placerade sig bra och lyckades vinna Bästa Ungdomsklubb under SM. En stor anledning till att vi arrangerat SM är just för att öka intresset bland våra ungdomar, säger Jonas Lindberg.

Förra året var ESS representerade av sina ungdomar på SM i Åre. I årets SM var det ett stort åldersspann bland deltagarna, yngsta var 12år och äldsta 81år vilket visar att nästan alla, unga som gamla, kan delta och tävla tillsammans. Längst till SM hade 2st besättningar som kom från Åre och seglade för Åre Slalomklubb Segling.

- Banorna för SM låg på vattnen precis utanför Klubbholmen vilket gjorde att det var väldigt publikvänligt. Ute på yttersta bryggan kunde vi se att massor av publik följde seglingarna säger Jonas Lindberg. Som grädde på moset av ett lyckat evenemang lyckades Pontus Dolfei och Lee Alvemark segla hem guldet med god marginal till 2:a platsen som Hampus Appelgren och Tomas Westerbrand från Runmarö Yacht Club lyckades segla hem.

Krona Boats som tillverkar och säljer 2-Kronan fanns på plats under helgen med reservdelsförsäljning, hjälp med reparationer, bjöd seglare och funktionärer på lunch ute på sjön mellan racen.

Som SM vinnare är Pontus och Lee inbjudna av Svenska Seglarförbundet att segla Seglingens Mästare där alla SM-vinnare i olika klasser blir inbjudan till en helg i oktober på Marstrand att segla mot varandra för att koras till Seglingens Mästare. Enligt Pontus är det här en vinst för hela Enköpings Segelsällskap och alla medlemmar som bidrar i vår ideella förening.

Pontus och Lee vann även SM guld i 2-Krona 2022 när seglingarna genomfördes i Uppsala, Pontus deltog därefter i Seglingens Mästare tillsammans med sin besättning bestående av Ulf Dolfei, Dick Johansson och Erik Lindsten.