U25 projektet ger verktyg att göra sin röst hörd

  • 15 sep 2024

image: U25 projektet ger verktyg att göra sin röst hörd

Idag är det den internationella dagen för demokratin som instiftats av FN:s Generalförsamling i syfte att fira och lyfta arbetet med att stärka demokratin. I år firar vårt U25 projekt 5 år - ett projekt med målet att ge unga ledare verktyg att göra sin röst hörd och inspirera till att engagera sig i demokratiska processer.

I Seglarförbundet är demokrati och delaktighet en del av vår värdegrund. I våra drygt 300 föreningar innebär det att alla medlemmars röst har lika värde. Att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet. Men också att demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.

U25 projektet fyller 5 år
U25 började 2019 som ett projekt av unga för unga med målet att ge unga ledare de verktyg de behöver för att göra sin röst hörd och engagera sig i demokratiska processer. Numera driver ungdomarna själva U25 och arrangerar en rad olika aktiviteter för att skapa gemenskap och därigenom öka engagemanget hos fler seglande ungdomar.

De deltar aktivt på vårt förbundsårsmöte och vår Verksamhetskonferens där de också har möjlighet till egna möten och inspirationsaktiviteter. Vi strävar också efter att beslutsfattare – oavsett om det är på klubb, distrikts eller förbundsnivå, ska spegla åldern på de aktiva i verksamheten.

Ett stort, varmt tack  till dig som är med i Svenska Postkodlotteriet och för det basstöd vi får som till exempel möjliggör utveckling av den demokratiska processen i vår organisation och arbetet med att få in nya unga krafter i det demokratiska arbetet.

Läs mer om Tillsammans för en bättre värld här.

Läs mer om Seglarförbundet hos Postkodlotteriet

Det här är #Postkodeffekten:
Med över en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet cirka en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Det är det som är Postkodeffekten.

filmer från Seglarträffen 2023 (Claes Lundin)