Ebba och Marius får Elitidrottsstipendiet 24/25

  • 17 sep 2024

image: Ebba och Marius får Elitidrottsstipendiet 24/25

Utvecklingslandslagets Ebba Berntsson och Marius Westerlind har tilldelats årets Elitidrottsstipendium från Sveriges Riksidrottsförbund och Svenska Spel. Stipendiet är en fin möjlighet som ges till idrottare på högsta nivå som samtidigt studerar. För Ebba och Marius innebär detta stipendium inte bara ekonomiskt stöd, utan också en möjlighet att fortsätta utvecklas inom både sin idrott och akademiska utbildning.

Vad innebär Elitidrottsstipendiet?
Elitidrottsstipendiet ger mottagarna 50 000 kronor för att underlätta kombinationen av studier och idrott på elitnivå. Dessutom får stipendiaterna tillgång till både karriärrådgivning och idrottspsykologiskt stöd från Riksidrottsförbundet.

-Det är otroligt värdefullt för oss att kunna ge våra aktiva denna möjlighet att få både praktiskt och mentalt stöd för att lyckas i både sin utbildning och sin idrottskarriär", säger en representant från Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Läs mer om elitidrottsstipendiet här

Både Ebba seglar och Marius är med i Utvecklingslandslaget där Ebba seglar 49er FX med Klara Utterström och Marius 49er med Olle Aronsson.

Möjligheter som öppnas
Stipendiet innebär att Ebba och Marius nu kan satsa ännu mer på sin utveckling. Förutom det ekonomiska stödet erbjuder Riksidrottsförbundet utbildning i karriärplanering, vilket hjälper elitidrottarna att förbereda sig för livet efter idrottskarriären. Med tillgång till expertrådgivning och ett omfattande stödprogram får stipendiaterna unika möjligheter att prestera både på plan och i klassrummet.

Stipendiet delas ut under Idrottsgalan i januari.