Premiär för vuxenkursen Instruktör Tränare Grön

  • 2 okt 2024

image: Premiär för vuxenkursen Instruktör Tränare Grön

I helgen genomfördes utbildningen Instruktör tränare grön för vuxna med 7 deltagare från Ystad till Sundsvall. Kursen vänder sig till vuxna som vill utvecklas som instruktörer och tränare och som vill engagera sig i klubbens certifierade seglarskolor eller träningsverksamhet för barn och ungdomar på gul och grön nivå. 
 

- Den är efterlängtad och så roligt att vi för första gången på många år kan genomföra en kurs med bara vuxna ledare. Det blev en inspirerande helg med stor erfarenhet i gruppen och ett fint utbyte mellan deltagarna, säger Jenny Axhede, utbildningsansvarig på Seglarförbundet.  

Ledare för kursen var Seglarförbundets föreläsare Mattias Berg och vuxenkursen följer samma kursplaner som Instruktör tränare grön för ungdomar.  

- Vi har länge haft en efterfrågan från vuxna att gå kursen med andra vuxna. Det har funnits ett fåtal som valt att gå kursen med ungdomarna men då känt sig lite “i vägen” för ungdomarna, säger Jenny och fortsätter:   

- Vi har ett ungt ledarskap inom seglingen vilket ger fina förebilder och inspiration för våra seglare då ledarna är aktiva själva fortfarande eller nyligen varit det. Men vi ser också att andra förbund som Skidförbundet och Fotbollsförbundet vilka till största delen har föräldrar som ledare och tränare. Vi tror att en bättre mix mellan unga och vuxna kan vara värdefullt både när det gäller erfarenhet av att leda och organisera men även att bidra med kontinuitet och trygghet som komplement till det unga ledarskapet.  

Målet är att vuxenkursen genomförs i fler distrikt till våren.  

Här hittar du hösten utbildningsprogram

Info om våra instruktörs/tränarutbildningar