Ta del av World Sailings webbinarier om hållbarhet

  • 8 okt 2024

image: Ta del av World Sailings webbinarier om hållbarhet

Sustainability Sessions: varannan vecka från oktober till april ordnar World Sailing en digital tema-föreläsning inom någon aspekt av hållbarhet där både förbund, klubbar och arrangörer kan hämta kunskap och inspiration.

Läs mer om varje tillfälle, och anmäl dig till respektive träff via denna sida (länk). 

 

Vill du veta mer om spännande initiativ som hur Americas Cup jobbar med hållbarhet, hur kvinnlig elitsegling främjas internationellt, eller om hur man kan minska klimatavtrycket från båtbyggande med IMOCA?

Dessa områden, och mycket annat spännande - både stort och smått, får du inblick i genom olika avsnitt i denna digitala föreläsningsserie som lanserades första gången förra vintern, och nu får en andra säsong med ännu mer bra innehåll. 

Svenska Seglarförbundet kommer att vara gästföreläsare på träffen 5 februari och berätta om vårt pågående arbete med hållbarhetskartläggning och insatser för att göra segling tillgänglig för alla. Vi hoppas att det ska kunna inspirera fler länder att ta steg närmare mer hållbar segling.

Alla föreläsningar har fri anmälan. Innehållet är på engelska, med många olika nationaliteter som deltar och kan ställa egna frågor till föreläsarna.

Dessa föreläsningar rekommenderas särskilt till dig som är ansvarig för större arrangemang, klassförbund, strategiska arbetsgrupper eller internationella samarbeten - men är spännande och användbart även för klubbverksamhet och andra nyfikna seglare och båtintresserade.

Kalender för alla webbinarium (tider anges i UTC-tidszon) - mer detaljer kommer fyllas på vartefter.

 

2024 

  • 9 October – Sustainability at The America’s Cup: From Competition to Conservation
  • 24 October – Reducing the impact of boat building with IMOCA
  • 13 November – Wetsuit Recycling with Circular Flow
  • 27 November – Feeding our Oceans with Stream2Sea
  • More sessions on World Sailing Website

 

 

Läs mer om varje tillfälle, och anmäl dig till respektive träff via denna sida (länk).