Hur många seglar i IdrottOnline?

  • 9 okt 2024

image: Hur många seglar i IdrottOnline?

Inom idrottsrörelsen har vi ett gemensamt verksamhetssystem som heter IdrottOnline. Det är det som används för att hålla koll på hur många vi är inom seglingen och de andra idrotterna. Under hösten genomförs viktiga förändringar som påverkar din klubb och troligen seglingens ekonomi. Läs denna info och se om just din klubb behöver agera och hur ni kan få hjälp.

Använder din klubb ett administrationssystem som inte är kopplat till IdrottOnline? Då är denna information viktig för din klubb och seglingens ekonomi. Om man har ett administrationssystem som synkroniserar med IdrottOnline behöver man inte göra något. Exempel på sådana system är WeUnite, SportAdmin, laget.se eller Svenska Lag. 

Viktig ändring – standardiserade roller införs i IdrottOnline 
Många av Seglarförbundets klubbar använder redan idag medlemsregistret de gratis har tillgång till via IdrottOnline eller har en kopia av sitt register där. Nu inför Riksidrottsförbundet (RF) standardiserade roller i IdrottOnline för att få bättre data och högre kvalité på den. 

Detta innebär att klubbar som inte har ett administrationssystem som är kopplat till IdrottOnline manuellt behöver tilldela roller för medlemmar i medlemsregistret. Det är viktigt att vi börjar tilldela alla seglare med rollen “utövare” för troligen kommer det vara den rollen som blir en av parametrarna i det framtida bidragsystemet. Likväl som det är viktigt att vi försöker ha alla våra medlemmar inlagda i IdrottOnline så alla syns och räknas. 

Vad måste klubben göra? 
Om man har ett administrationssystem som synkroniserar med IdrottOnline behöver man inte göra något. Exempel på sådana system är WeUnite, SportAdmin, laget.se eller Svenska Lag. 

Om man använder IdrottOnline som sitt medlemsregister idag eller manuellt brukar föra över sina medlemmar dit behöver man se till att börja använda de nya rollerna. 

Vill ni ha hjälp? 

För att hjälpa klubbarna i denna förändring har Seglarförbundet rekryterat Ebba Fredriksson och Emma Wennberg som under oktober och november kommer erbjuda alla klubbar hjälp med att uppdatera sitt medlemsregister i IdrottOnline.  

Vi är väldigt tacksamma för om din klubb kan hjälpa oss med detta, för seglingens bästa!  

Ta gärna kontakt så stämmer vi av hur det ser ut för just din klubb.  
Ebba Fredriksson, ebba.fredriksson@ssf.se 
Emma Wennberg, emma.wennberg@ssf.se 

Ansvarig projektledare Theres Wolgast, theres@ssf.se, 08-459 09 96 

Mer information finns under “Aktiva och klubbar” eller direkt via denna länk.