Fyra svenskar på UVM i iQFOiL på Mallorca

  • 28 okt 2024

image: Fyra svenskar på UVM i iQFOiL på Mallorca

Idag startar Ungdoms-VM i iQFOiL i Sa Rapita, Mallorca där fyra lovande unga svenska seglare representerar Sverige - Valter Fransson Malmö SS, Carl Norman KSSS, Fabian Alexander Hessmarker Malmö SS och  Fabian Rehman, Club Nautico St. Paula. Seglarna går på Sundsgymnasiet i Vellinge, ett Riksidrottsgymnasium som erbjuder en idrottsutbildning med inriktning segling. Här får de unga talangerna möjlighet att utveckla sina färdigheter och förbereda sig för internationella tävlingar.

Text/Foto: Anna Karlsson 

- Jag ser fram emot min första internationella tävling och första gången med en stort startfält. Min förhoppning är att kunna hänga med bra i starterna, säger Valter Fransson.

Tävlingen i Sa Rapita bjuder på både utmaningar och möjligheter. Med deltagare från många olika länder får de svenska seglarna chansen att mäta sig mot några av de bästa i världen och samla värdefull erfarenhet. 


Följ UVM här https://2024iqyjworldssarapita.sailti.com/en/default/races/race

iQFOiL är en relativt ny seglingsklass som snabbt har blivit populär globalt och hade dessutom sin debut på OS. Den moderna utrustningen och den utmanande seglingsformen lockar ungdomar och skapar en dynamisk tävlingsmiljö. Under detta mästerskap är uppemot 400 seglare från 36 nationer samlade för att tävla i klasserna U17 och U19.

Det är en spännande tid för segling, särskilt med den snabba tillväxten kopplat till foiling och iQFOiL. Antalet svenska seglare som deltar i klassen iQFOiLhar dubblerats de senaste åren, vilket visar på den ökande populariteten och engagemanget för den typen av segling.

Seglingarna startar söndag 27 oktober och avslutas 2 november. Vi ser fram emot att följa deras prestationer och önskar dem stort lycka till!