Just nu finns följande tjänster lediga inom Seglarförbundet:
Vi söker en lokal projektledare för en av grenarna i vårt stora inkluderingsprojekt Blue Generation. Tillsammans med Seglarförbundets övergripande projektledare, och i samverkan med fler av våra kollegor, kommer du att både driva utveckling och hålla i aktiviteter kopplat till segling, vindsurfing och vattenverksamhet på Storsjön i Östersund.
Projektet Blue Generation är en del av den övergripande satsningen Snö, Vind & Betong som genomförs tillsammans med Fryshuset, Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Svenska Skidförbundet, med målet att ge fler ungdomar 13-19 år från idrottssvaga områden chansen att utöva idrott, samt själva vara med och leda och skapa verksamheten.
Vi söker dig som gillar att skapa energi och engagemang och som har lätt för att prata med ungdomar, unga vuxna och med personer från olika bakgrunder. Vi tror att du är van vid att jobba självständigt och gärna kommer med egna initiativ, och det är ett plus om du har med dig erfarenheter från tidigare uppdrag där du kan berika vårt projekt på ditt eget sätt.
Du kommer att jobba i nära samarbete med organisationen Hej Främling i Östersund för att knyta an till befintliga nätverk och aktiviteter inom friluftsliv för personer med olika bakgrund. Du kommer också samarbeta med den ideella idrottsföreningen Storsjöns Segelsällskap kring aktiviteter på och vid vattnet. Vi ser gärna att du som söker redan har en anknytning till någon av dessa organisationer för ännu bättre förutsättningar till samarbete.
Omfattning: Deltid, visstid. Totalt 50% över ett helår, eller som variant 75-100% under sommarsäsong (kan fördelas olika över tid, och med fördel vara upp till 100% under juni-augusti, och i så fall lägre andel under resten av året). Fördelas efter överenskommelse.
Tidsperiod: Start maj/juni 2025 – minst ett år med möjlighet till förlängning under 2026 och 2027.
Plats: Östersund (distansarbete med möjlighet att nyttja Seglarförbundets lokaler i Stockholm och Göteborg vid behov)
Projektledning: planera, organisera och genomföra aktiviteter i enlighet med projektets mål och tidsramar i nära samarbete med projektets övergripande projektledare.
Koordinering: Samarbeta med lokala föreningar, skolor och andra organisationer för att bygga upp, förankra och stärka verksamheten, samt säkerställa ett brett deltagande för målgruppen i projektets aktiviteter.
Kommunikation: Marknadsföra och informera om projektets aktiviteter genom sociala medier, lokala evenemang och direktkontakt med målgruppen.
Instruktör och aktivitetsledare: Leda aktiviteter inom segling, vindsurf och andra vattenidrotter på projektets anläggning vid Storsjön, samt leda aktiviteter kopplat till gemenskap och inkludering. (Du som projektledare kommer få möjlighet till utbildning inom dessa områden för att kunna leda aktiviteter på ett tryggt sätt)
Rapportering och uppföljning: Löpande rapportera om projektets aktiviteter och planering till övergripande projektledare på Seglarförbundet, samt hantera underlag för ekonomi, administration och effektmätning under projektets gång.
Ansökan görs genom att mejla anette@ssf.se och bifoga ditt CV och personligt brev. Ansökan ska vara oss till handa senast 21 april 2025.
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränarerfarenhet finns nu ett spännande uppdrag för dig från säsongen 2025 och framåt.
Som Juniorutvecklare för ILCA 4 kommer du jobba nära främst Ian Elliot som har motsvarande roll för ILCA 6 och 7 samt övriga juniorklassförbund. Uppdraget som Juniorutvecklare bygger på det tidigare mycket framgångsrika konceptet med klasstränare och har en mycket viktig roll inom svensk juniorsegling.
Juniorutvecklarens (JrU) uppdrag är att rekrytera, utveckla, inspirera och förbereda sina seglare för nästa steg. Som JrU i ILCA 4 (insteg/grund) jobbar man främst inom grön och blå nivå. Läs mer om de olika nivåerna i vår redskapsguide. JrU ska även fungera som den förlängda armen till klubbens tränare, bidra till kunskapsöverföring och med spetskompetens för sin klass. JrU skall arbeta som mentor för seglarna och tränarna i sin grupp.
JrU och berörda klassförbund upprättar tillsammans en säsongsplanering i början av året och ansvarar för genomförandet.
Genomföra träningsaktiviteter/läger där JrU är huvudansvarig tränare med fokus på regionala aktiviteter
Medverka vid gemensamt JSM respektive Jr.Camp
Genomföra klassöverskridande aktiviteter i samarbete med andra juniorklasser
Möjlighet att genomföra prova-på-aktiviteter i respektive region
Bidra till kunskapsöverföring till klubbtränare vid träningsaktiviteter/coachning. JrU skall i möjlig mån ge information om seglarnas kunskaper till hemmaklubbarnas tränare
Möjlighet att genomföra tränarutbildning för klasspecifik. Samarbete med SSF:s utbildningsansvarig (ersätts utöver JrU arvodet)
Möjlighet att fungera som coach på någon nationell tävling
Inspirera till att använda målprofiler och åldersmatris (lära ut hur gör)
Rekommendera och säkerställa att det finns lämpligt utbildningsmaterial för klassen
Samarbete med SSF:s utbildningsansvarig (ersätts utöver JrU arvodet)
Tjänsten omfattar totalt 20 dagar/år.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Seglarförbundets barn- och ungdomsansvarige: Robert Strange
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan med
personligt brev och CV så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns
med i ditt CV.
Varmt välkommen med din ansökan!